سفارش تبلیغ
صبا ویژن

متخصص ارتودنسی

دکتر دندانپزشک متخصص زیبایی و ترمیمی

اصلاح طرح لبخند به معنای داشتن دندان های زیبا می باشد که در زمان لبخند زدن مشخص می‎شوند. در صورتی که دندان های نامرتب، دارای فاصله زیاد، کوتاه و یا رو به جلو و بد رنگ باشند لبخند را زشت می کند. افرادی که به این عارضه مبتلا هستند، از لبخند زدن خود ناراضی اند که در نهایت اعتماد به نفس خود را از دست داده و کمتر در بین جمع لبخند میزنند. برای زیبا شدن لبخند روش های مختلفی وجود دارد که با توجه به نوع مشکلات دندان، فک و لثه بیمار اصلاح واجرا می شود. از سوی دیگر در اصلاح طرح لبخند دندانپزشک با توجه به شرایط بیمار،روش های درمان را پیشنهاد می دهد. به این معنا که دندانپزشک زیبایی قبل از آغاز درمان شرایط سلامت دهان بیمار را به طور کامل بررسی می کند. این امر به منظور تعیین مجموعه قواعد مشخص برای اجرای طرح لبخند و همچنین شرایط درمان با توجه به وضعیت و خواسته های بیمار انجام می گیرد. به همین دلیل وضعیت دندان ها، لثه ها، ساختار نگهدارنده دندان ها و نیز شرایط جفت شدن دندان ها در این طرح به دقت بررسی و معاینه و رفع می شود. نگهداری طرح لبخند مستلزم مراقبت از دهان و دندان در طول زمان است. برای مثال، سفید کردن دندان باید گاهی اوقات تکرار شود تا درخشان بودن دندان ها ماندگار باشد و حفظ شوند. درانتخاب بهترین پزشک زیبایی از دندان های زیبا,مرتب,سفید و شیک و لبخند تاثیر گزار لذت ببرید.

اصلاح طرح لبخند

آشنایی با تخصص دندانپزشک زیبایی

دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی قسمتی از تخصص های پزشکی بوده که از یک سو طیف وسیعی از درمانها شامل ترمیم های پیشگیرانه و محافظه کارانه تا بازسازی دندانهایی که به میزان زیاد دچار تخریب شده اند و گذاشتن روکش ایمپلنت را شامل شده و از سوی دیگر در تصحیح ناهنجاری زیبایی دندانهای جلو از جمله بدرنگی ها، منظم کردن دندانها، بستن فاصله بین دندانها، صاف کردن دندانهای کج رویش یافته و … را در بر می گیرد.

درمان بدرنگی دندان

درمان بد رنگی دندان

1– درمان تغییر رنگهای دندانی:

تغییر رنگ دندانها بدلایل مختلف نظیر استفاده از بعضی داروها همچون تتراسیکلین در دوران کودکی، وجود فلوراید اضافی در آب آشامینی، تب یا اسهال شدید در دوران کودکی که دندانها در حال شکل گیری هستند و یا درمان ریشه (درمان عصب) دندانها اتفاق می افتد که این تغییر رنگها معمولا عمقی می باشد از سوی دیگر نوشیدن بیش از حد چای و کشیدن سیگار باعث تغیر رنگ می شوند.
امروزه میتوان با استفاده از داروهای سفید کننده و خاص و بدون صدمه به نسج دندان این تغییر رنگها را اصلاح نمود در مواردیکه تغییر رنگ به دارو جواب مناسب ندهد می توان با استفاده از یک صفحه کامپوزیتی یا سرامیکی (چینی) که لامینیتنامیده می شود و روی سطح بیرونی دندان که به سمت لب قرار دارد چسبانده میشود درمان نمود.

2– بستن فضای بین دندانها:

بعلل مختلف ممکن است فضا بین دندانها موجود باشد در بعضی بیماران فضا بین دو دندان یا بصورت منتشر بین تمام دندانهای جلو باشد می توان با استفاده از کامپوزیت یا لامینیت سرامیکی (صفحه چینی) فضاها را بست و ظاهری بسیار زیباتر ایجاد نمود.

3– منظم نمودن دندانها :

در گذشته تنها راه حل منظم کردن دندانهایی که چرخیده اند، روی هم قرار گرفته، کج رویش یافته اند و … ارتودنسی بوده است که در بعضی مواد بعلت طولانی بودن مدت مدت درمان ارتودنسی (از یک تا چند سال) یا بالا بودن سن بسیاری از بیماران تمایل به ارتودنسی ندارند.
خوشبختانه اکنون با استفاده از لامینیتهای کامپوزیتی سرامیکی که روی سطح بیرونی دندانها کار گذاشته می شوند می توان اقدام به درمان در حداقل زمان (1-3 هفته) نمود (بایستی در نظر داشت در مواردیکه نامنظمی شدید است تنها راه درمان ارتودنسی می باشد.)

4– افزایش طول دندانها:

بعضی بیماران بصورت وراثتی دارای دندانهایی کوتاه هستند یا اینکه بعلت سایش، شکستگی یا افزایش سن دندانهایشان کوتاه شده است که می توان براحتی این مشکلات را درمان نمود.

5– درمان دندانهایی که بد شکل یا کوچکتر از حد طبیعی هستند:

در بعضی موارد یک یا چند دندان کوچکتر از حد طبیعی بوده یا بعت نبود مادرزادی یک دندان، دندان مجاور در محل غیر طبیعی رویش می یابد و باعث می شودند لبخند بیمار غیر طبیعی و نا زیبا باشد که می توان با حداقل تراش یا بدون تراش با استفاده از پوشش از جنس کامپوزیت یا سرامیک شکل و اندازه مناسب را ایجاد و لبخند طبیعی و زیبا برای بیمار فراهم نمود.

روش های دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی
6– ترمیم دندانهای شکسته:

بعلل مختلف ممکن است دندانهای جلو دچار شکستگی شوند که این شکستگیها در دوران کودکی یا نوجوانی بعلت زمین خوردن و در دوران بزرگسالی بعلت تصادف اتفاق می افتد در گذشته تنها راه درمان روکش یا کراون بود که مستلزم تراش زیاد دندان می باشد خوشبختانه امروزه می توان بلا فاصله و با استفاده از ترمیم های کامپوزیتی یا لامینیت های سرامیکی که نیاز به حداقل آماده سازی را دارند اقدام به درمان نمود بطوریکه آنقدر طبیعی بازسازی انجام شود که قابل تشخیص نباشند.
همین اتفاق بعلل مختلف ممکن است برای دندانهای آسیاب (دندانهای عقب یا خلف) پیش آید بعنوان مثال بعلت پوسیدگی یا خوردن غذاهای سفت یا وجود خرده ای استخوان و غیره بهمراه غذا و یا عادت نا نماسب شکستن تخمه، پسته و … این دندانها دچار شکستگی می شوند که در گذشته تنها راه حل استفاده از ترمیم های کامپوزیتی همرنگ دندان یا پرکردگیهای مخصوص ار جنس چینی که در لابراتوار ساخته می شوند و از استحکام بسیار بالایی برخوردارند با حداقل تراش و آسیب نسج سالم دندان آنها بازسازی نمود.

7– ترمیم دندانهای آسیاب (خلفی) با مواد همرنگ:

سوالی که از سوی بسیاری از بیماران مطرح می شود این است که آیا ترمیم های همرنگ از مقاومت و دوام کافی برای ترمیم دندانهای آسیاب برخوردارند؟
بلی می توان براحتی و بدون نگرانی از این مواد برای ترمیم دندانهای آسیاب استفاده کرد بشرطی که دندانپزشک از تخصص و مهارت کافی برخوردار بوده و از انواع مقاوم مواد همرنگ که مخصوص ترمیم دندانهای آسیاب هستند استفاده نماید در این صورت می توان مطمئن بود که ترمیمی زیبا و با دوام (طول عمر 7- 10 سال ) انجام شده که هنگام خندیدن و یا باز بودن دهان به هیچ وجه قابل تشخیص نمی باشد. از این مواد هم در حفرات کوچک و هم در حفرات بزرگ می توان استفاده نمود. بدیهی است که در صورتیکه یک دندان پوسیده درست ترمیم و یا بازسازی شود در آینده نیاز به درمانهای نیاز به درمانهای وسیعتر نظیر درمان ریشه (درمان عصب) قراردان روکش یا جایگزینی با ایمپلنت نخواهد داشت.

8– جایگزینی دندانهای از دست رفته با ایمپلنت:

خوشبختانه گذاشتن ایمپلنت در محل دندان از دست رفته کمک بزرگی به بیماران است تا مشکل بی دندانی نداشته باشند برای این منظور درمان شامل دو مرحله می باشد:
الف- جراحی: در هنگام جراحی در محل دندان از دست رفته یک ریشه مصنوعی از جنس تیانیوم گذاشته می شود بسته به محل و وضعیت سلامت عمومی بیماران از 4 هفته تا 6 ماه آسان گذاشتن روکش میسرمی گردد در این فاصله زمانی استخوان شروع به تشکیل اطراف ایمپلنت نموده و کاملا آنرا در بر می گیرد.
ب- گذاشتن روکش: پس از اینکه استخوان جدید اطراف ایمپلنت تشکیل شده می تواند روی آن روکش قرار گیرد.
معمولا درمان ایمپلنت توسط دو متخصص انجام می شود قسمت اول توسط جراح متخصص لثه یا جراح فک و صورت و قسمت دوم توسط متخصص ترمیمی یا پروتز به این ترتیب احتمال شکست و لق شدن ایمپلنت بحداقل رسیده و طول عمر آن افزایش می یابد.